Monday, January 31, 2011

Rose Beauty Spa (2010)

Colaboration with Mr.Aizat Abdul Razak (AAR), this is my first 3d freelance work during the end of practical session. For more information & design project with Aizat just email him at aizatabdulrazak@yahoo.com

Reception and waiting area view

Pedicure & Menicure theraphy area

Massage room

Spa treatment room

Quote & Philosophy #4 - Imam Nawawi

"Aku menyintaimu kerana agama yang ada padamu,jika kau hilangkan agama dalam dirimu, maka hilanglah cintaku pada mu" ( Imam Nawawi )



The complete name of Imam Nawawi is Abu Zakaria Mohiuddin Yahya, son of Sharaf AnÄNawawi, son of Murry, son of Hassan, son of Hussain, son of Muhammad, son of Juma, son of Hazam. Nawawi refers to Nawa, a place near Damascus, in the suburb of the city of Howran. One of his ancestors named Hazam had settled at this place. Imam Nawawi was born at Nawa in the year 631 A.H. His father, a virtuous and pious man, resolved to arrange for proper and befitting education as he had discovered the symptoms of heavenly intelligence and wisdom in his promising child at an early stage.(CentralMosque.com)

Aku (2008)


Dari seorang Hip-hop kepada seorang skaters kepada seorang Punkers. Dari jadi student sekolah agama ke sekolah harian biasa then kepada technical student. Dari pelajar skema ke bermasalah hingga pelajar bertanggungjawab sampailah masuk universiti. Semuanya berubah, setiap masa aku berubah dengan drastik dari pro’s sampai con’s. Tapi satu bende je yang aku takkan berubah. MELUKIS berkarya sampai bila-bila. Sebab ni lah jiwa aku. Tak kira aku jadi arkitek ke, designer ke, artist ke aku tetap aku.Xkesah ape yang berlaku aku tetap aku dan melukis tu jiwa aku.

Dan sebenarnya lukisan ni mulanya aku mention someone yang aku sayang since aku xdapat nak bagi komitmen dalam bercinta. Sebab aku melukis adalah komitmen aku. Then aku rasa drawing ni bukan patut untuk dia saja tapi untuk semua orang sekeliling aku. So, aku pun photoshop balik word kt drawing then aku recolor dalam digital. But this is real drawing & real story about this illustration yang xde orang tau.

360d Flip Downstairs (2005)


Aku memang minat segala bentuk sukan ekstrem. Skateboard salah satu benda yang pernah buat dunia aku berubah. Dari sekadar poser aku, akhirnya dapat buktikan kat semua kawan-kawan yang aku bukan takat poser. Dalam perubahan diri aku masa form 2, since aku malas nak fikir pasal bercinta after gaduh dengan Z, skateboard banyak menunjukkan diri aku yang negatif. Membawa kepada sifat sebenar aku yang suka memberontak. Tapi faedah yang aku dapat ialah sifat berani, kental. Tapi tu semua salah satu proses macam mana aku bentuk ego aku. Begitu jugak masa aku start berhenti main skate.


Semuanya membawa kepada perubahan positive dan aku tak lah kata main skate tu merosakkan tapi cuma terlalu obsess hingga membawa kepada sesuatu yang negative. Especially that time takde galakan dalam sukan ni. Maybe one day, aku harap orang dewasa dapat faham kenapa remaja perlukan sukan macam ni. Dan sebenarnya lukisan ni untuk flashback zaman peralihan aku dari SMK Sg Pusu ke SMK Tmn Keramat. Takdenya skateboard dalam hidup aku takde lah perubahan. Cuma aku akan terus jadi seorang pendiam yang suka melukis dan  jiwang karat. Hahaha…

This Journal are wrote since 2006 (Because every drawing/picture has a story behind)

Friday, January 28, 2011

Art Deco Theme "DC Universe Kiosk" Sketches (2009)

This is one of my student work during final second semester. The best part of my life is developing something from my surrealistic imaginary into a good look design. This design comes from the image of Niagara Hudson Building a.k.a Niagara Mohawk. Also it comes from the idea of DC Comic "Justice League America" members called "The Hawkman". Sometimes it looks like "Mighty Thor" from Marvel Comics and Angelmon from Digimon Adventures.

The development of ideas and the studies on structure of design. 

This is the sectional from front view 

 This is sectional from left elevation view


This is one of the presentation perspectives of interior view

All above is a rough work from my portfolio collection. I hope this will be the benchmark for someone who have unexpecting idea on their design task.

Thursday, January 27, 2011

During Archidex (2010)


Masa ni aku tengah practical kt Radius GSA.Pasal nak sangat dapatkan tag DESIGNER budak2 ofis suruh ak g sendiri sebab tahun lepas aku dapat pakai sticker student jer(ceh...) That time ak g sorang, “single is better” LOL. Actually semua supplier material yang ada kt Mesia ni mostly takkan layan teenagers/student macam aku unless klo aku convince depa pakai english language. Nasib baik aku pakai tag designer, klo tak macam hape dorang xnk layan.Hahaha...(i’m not racist yo!)

Wednesday, January 26, 2011

I think i just have SKIZO

Did u watch the Fight Clubs? Or the Butterfly effects? thats movies talk about people who have this skizophrenia disease. Which the person who got these mental disease will have delusional on having another identity or having another alternative life.


I just thinking that i have this. Every people who having this will got this things called "ubermench"  Just like Tyler Durden, i think i just have this split identity. Especially when i'm going mad, that was serious. And when i'm talk to others about this they will laugh at me because "cd, u r so surrealism!" "Hey cd, don't keep dreaming science fictionally lah!Haha.." Ok, just like what i wrote in all my journal blogs, it will never spoke in my real life because i'm live in hyperhypocryticalasticanova! Thats it...


Guys this is Tyler Durden, He's not real. Don't trust him.

No more explaination and examples because people don't trust this skizophrenia people is because they are stone. Oh, i'm just tell what i'm sure u don't believe. Scid, are u drunk? Because racdie & scid are different person...and Scid hates me to have a girlfriends. Thats why till now i'm still singles. Haha

Tuesday, January 25, 2011

Meet THE CLIENT

Just nak share je. On 21st Jan i went to the Rhythm & Hues Malaysia in Central Square, Cyberjaya. Rhythm & Hues (R&H) is international award winning studio specialized in visual effect & CGI program. Establish in Los Angeles, they have another branch studio in Mumbai, Hyderabad and the latest in Cyberjaya. Now, they're localized in Malaysia almost about 2 years starting with 4 person till now they have about 105 staff. For upcoming movies they're making is Yogi Bear which is 40 person in charge comes from Malaysia. For the next movies under this studios is X-men First Class. Lets check this out!



Wednesday, January 19, 2011

My Point of View and Quote & Philosophy #3 - Kurt Cobain

Question of the day, why you are making blog? ok,i give you option; for being famous? or you wanna be a good writer or you just wanna follow trend? Haha... by only watching the Blogger Boy and then "ah, is that great for being a mysterious blogger. lets make a blog!" haha.. You make me LOL...

Well, what i'm trying to share is about someone who are very passion on writing. I really likes to read FOA blogs by The Notorious Obefiend. I just started read that blog since practical training, for me its just not and ordinary blogs, it contains full of emotional&spirit and what are they wrote is not just a daily personal diary. "Hari ini aku jumpa awek jepong. Aku ajak dia pegi tengok wayang" Haha.


They are wrote about people, world, politics and more than that. Even there're a few entry that will take him into ISA(I read about politics but i don't wanna talk about it bcoz designer have their own political life.Haha..) And its no good for making blog for famous. Like the "Teh Tarik Gelas Besar" also share about what is the effects when you really honest in writing. You will lost your friends, maybe wanted by government and make a good public  enemy.

What is my point is to share what i'm wrote in each of my illustrations. Well, i very loves drawings,paintings and share each story of it. Even there are some weirdos on that articles "semua work aku tulis B.Melayu sebab time tu aku xreti cakap English" Haha. And sometimes we should give reaction to what happen in public. So, thats the point what i want to talk about. Kita ni orang biasa, banyak buat salah. So be yourself even people hates you rather than being copycat or plagiarist.

"I rather to be hated for being myself
than be loved for being somebody I'm not"
Kurt Cobain


Thanks to tehtarikgelasbesar and obefiend. Happy blogging.

Tuesday, January 18, 2011

Lesson After (2009)


Actualty, aku macam dah ok balik dengan S lepas single (losers..hahaha). Aku pun tak expect la bila tiba-tiba aku wish birthday dia. And then aku ajak tengok wayang. Biasanya aku ada satu habit yang aku akan tanya kat girlfriend aku after keluar wayang. That time kitorang tengok “New Moon”..Agak boring but aku still nak tanya apa lesson yang dia boleh dapat dari movie tu. So, she said I don’t know coz im really focused on the storyline. Sama jugak time movie len. And then bila aku Tanya S tentang attitude aku ni baik ke? dia cakap ak banyak mengelamun dan berangan. Haha… This time kitorang tengah heading back from GSC Pavilion  to KLCC via Aquaria tunnel. Tak expect aku dengan S dah setahun xcontact boleh jadi lebih baik dari time couple dulu-dulu. Memang hati aku dah tak terbuka untuk orang lain kot. Haha…

Sunday, January 16, 2011

Lightsaber Projects (2010)


This is one of my modelling 3d training. 1st lesson from Mr.Zoul is "Apape pun,kome mst blajo bwt model dulu. kome pi la cari ape2 bende kecik pastu bwt model sedetail2..." Then, dgn kepale ak yg agak fiction ni aku pun pi carik mane2 gambor lightsaber. Then this is it! Xdela detail sgt pun. Haha...


Kat atas ni behind the scene cmne aku try camera kan view render aku. "Apape pun, kome mst blajo bwt model detail2 dulu...Haha"

Sesuatu (2007)

SMTG,2007 - Actually, the real title for this drawing is "Permulaan" tapi aku ubah kepada "Sesuatu" bcoz what happen is really unexpected. Masa ni aku first time aku jadi player (i know u don't trust me,haha...). S was my girlfriend but at the same time i don't know why i came out with E. Damn! E is just a co-worker. That time, aku memang xfaham kenape?.


On that time jugak aku patahkan hati E bile dia tanya yang aku couple dgn S ke tak. Yelah, mane xsuspek kalau tiap2 hari S dtg jmpa aku kat koperasi. For me E is very honest, innocent, alim(bcoz she's wearing tudung labuh all time), baik & all the perfect&good muslim woman have. And i didn't have to keep lying on her.


After that, i just keep on my track with S and i tell all this story to S. She's took my apology. By then, i think S really understand why i do so bcoz we are came from the same school before. Its just a past memory and future lesson. This drawing are re-drawn in year 2008 bcoz the real copy were given to E. I know my english is bad. Haha...

Saturday, January 15, 2011

Quote & Philosophy #2 - Adolf Hitler

'Saya boleh bunuh semua Yahudi ketika saya berkuasa. Saya tinggalkan sedikit kepada kamu agar kamu kenal siapa Yahudi dan cari jawapan kenapa saya bunuh mereka...'-Adolf Hitler


Adolf Hitler was an Austrian-born German politician and the leader of the National Socialist German Workers Party (NSDAP), commonly known as the Nazi Party. He was Chancellor of Germany from 1933 to 1945, and served as head of state as Führer und Reichskanzler from 1934 to 1945.

Welcome! (2006)

This one from my oldest illustration where the originals has been stolen by some fags. This is redraw version issue of a boy who got his wings back (did u understand?bcoz my language is s**ks.Haha) Its like a metaphor. Sometime u lost ur own ability. Bcoz sometimes we lost. Haha.

Outdoor Toilet Design (2008)

This is my work during first project i.d 2nd semester in diploma. Outdoor public toilet project. Concept "Modernize Green Nature" I got subject matter from leaf and develop into this design.

Thanks to En.Rahman & my mentor Dr.Hasandi

Realistic (2010)

Fayadh said " ...3d max ni bagi seminggu sapa2 bleh buat..." For me, Its true! But for render technique? It need a lot of patience & experience. So, this is one of my work during practical training in RADIUS GSA. Thanks to Mr.Zoul, Hanan(Amberjestix) & Hanif(HastaStudio) for this short term lesson. Arigatou gozaimas!

Play Structure (2008)

This is my first design in diploma interior design. The subject matter is cheetah. The concept is "Fast&Dynamics" Haha. I just wanna share something and i hope this will be future reference for my juniors. I hope they will make better than me. Thanks to Puan Suzi  & Puan Noor for help me developing this design.

Neon (2009)

First time illustration aku guna Photoshop untuk artwork aku. (Thasks to Hujan@Akmal & Hud). Aku just nk refresh experience aku time kerja part time kat KLCC. Biasa lepas balik aku mesti jalan-jalan area Jalan Ampang. That time aku rasa sunyi but really happening. Life aku tak macam yang aku expect, very teratur and really fun compare to study kt Perak.



Dari experience kerja ni la aku kenal yang dunia remaja ni something yang unexpected. Bila dengar member sebaya yang dah jadi bapak biasanya tanggapan buruk akan kena kt dorang. But not like REZKI, dia blaja takat PMR jer and de memang matang luar dari jangkauan usia dia. Kalau compare dengan aku memang jauh dia mengenali dunia dari aku.


Ramai lah member-meber sekerjayang blaja tak sampai SPM but gigih dalam survival hidup. Semua ni buat aku tertanya betul ke aku perlu bangga kalau stakat survive dalam study jer compare to dorang yg survive dalam real life? Syukur kepada Allah SWT ditemukan pengalaman sebegini…

Quote & Philosophy #1 - From Me & Mark Twain

One of my future plan for this blog is to share what philosophy & advice from all people around me. Once pernah gak planning nk post kt wall fb everyday, tapi cam poyo sket la. But at least i have something to share and its about living & sharing some experience.

Meet THE DESIGNER

Hi, this is my 2nd blog since the first one didn't work at all. I hope u guys enjoy for my future entry about my design works, traditional & digital paintings, 3ds visual & graphic arts,and shares something good from the internet. Enjoy!