Wednesday, March 30, 2011

Your Way (2008)

Black Pen Inking


Brush painting using PS CS4 and Genius Tablet

Kuala Lumpur, 2008 - Aku ke utara, dia ke selatan. Lepas tukar status couple ke kawan biasa aku terus dapat tawaran. Perpisahan ni yang paling aku suka sebab tak melibatkan sebarang gaduh atau dendam. Maybe time last2 couple baru aku rasa ikhlas couple dengan S. Even pada mulanya aku saja nk jauhkan S dari O. Aku xsuka kawan aku couple dengan orang mcmtu. Actualy O pun xde la jahat tapi bagi aku S sepatutnya jadi passing girlfriend between kawan2 O. Aku rasa O xsempat mintak couple dgn S aku dah masuk line. Aku pernah cakap kat S pada mulanya “satu hari kita mesti clash punya lah”.  Then aku jugak saja nak kasi cerita antara aku, I, D, S, N ngn A berkaitan. Semuanya satu sekolah, ada ditolak, ada yang terpaksa. Satu pengalaman  manis bila ingatkan balik. That’s why aku sanggup tunaikan janji yg aku takkan couple ngan sesapa setahun since aku break ngn S. Sebab aku nak bawak diri aku yang lebih matang untuk dia. Dan seorang lelaki takkan mematuhi janjinya...



Lets GO! ASB! (2006)

Pen & Poster Color + PS CS4

SMART,2006- Bagi aku kawan adalah sebaik-baik pengaruh dalam hidup aku. Kat mana sekolah aku masuk mesti ada kawan. Dan dalam lukisan aku ni aku nak mention member-member SMART yang bagi aku biar sekadar biasa dalam hidup asalkan life ni balance. Biar la orang kata aku kawan dengan skema ke, yang pentingbagi aku, aku dah jumpa kawan yang mampu buat aku tak terlalu hyper sampai ke gejala negatif. Aku lagi seronok study kat sekolah biasa dari sekolah asrama.Sebab sekolah biasa lebih banyak pengaruh luar dan bila ko dapat mengawaldiri ko, ko adalah yang terbaik.

Betterlife! (2007)

Hello guys. Aku rasa mybe for a few entry after this aku akan post kerja2 lama aku yg xseberapa je kot since aku malas nak menaip panjang2 pasal apa2 issue. One thing yg senang bagi aku, every illustration work aku mmg dah ada story behind. Aku xkan melukis sesaje dan biasanya ada perkara spontan berlaku maka idea pun datang especially based on experience life aku lah. So, aku copy paste balik ape yang aku dah taip pada zaman dahulu kala. Haha.
Mixed Media - Pen, Postercolor, Pencil color, PS


Jan 2007- “Aku rasa lega dan bertambah seronok bila dah jadi single balik. Freedom siot!!!..Bleh merewang dengan kawan-kawan. Jamming takde nak risau ape. Haha...Paling bagus bleh keluar dengan mana-mana perempuan. Kredit prepaid pun tak kemana. Even sunyi kadang-kadang tapi lagi baik dari dapat awek jenis jealous memanjang…” Memang high taste betul aku time ni, time form 4 holiday aku couple dengan Y. Everyday gi kelas tambahan kat Sekolah Menengah Tmn Keramat. Y taklah susah sangat bagi aku. Maybe dah ditakdirkan aku tak lama dengan dia. Tapi that time memang aku released lah semua yang aku tension time aku dengan Y. And my day is single mingle!" 



Tuesday, March 29, 2011

Plaza Buluh Kubu (2008)

Hey guys. Did anyone have all ready went to Plaza Buluh Kubu, Kelantan? Actually i'm drawn this by referring Gaya Travel Nusantara(GTN) magazines. I don't have any experience on this building but this building seems like other state craft plaza like Pekan Rabu, Kedah or Pasar Seni, Kuala Lumpur. By refering some information from internet, this building are selling craftwork, wau, bags, accessories, jewelery and others. So, below are some of my work during 1st semester holiday.

This is my first time experience on using watercolor paper as printed media. This time i didn't have confident to render it so i leave this paper without color.


Mixed media on paper. (Watercolor, Pencil color & etc) I'm just photocopy from the originals.

Wet on wet technique brushes by Photoshop CS4

I'm done this because i'm very passionate on my course. I need to experience more. So, this is what happen when u always trying something new. Not really good but ok lah. Haha

Friday, March 25, 2011

"Kamen Rider 555" Axcel Mode (2010)

Kamen rider satu obsesi.

Salah satu proses jalan kerja suka2 aku waktu boring time practical last semester. Haha. Kat bawah ni ada sket tutorial mcmne aku ubah drawing aku.

10 years from now, what will you be?

As salam. Today, Friday 25th march 2011. This entry will be my longest post from all. I always want to write some new journal about what i saw, what i'm thinking. I wanna share something that maybe didn't happen to you. What is your aim in this life? What are u supposed to be in ten years ahead? usually people talk about 5years ahead. "Yeah, after this i wanna take my bachelor for 2 years and then working bla bla bla and then i wanna continue my study bla bla bla..."thats it?

Is it very typical? people can predict your future. I didn't say this is wrong, its good. But this system probably not happen in my life. Design are very wonderful but i dont think the pressure of being designer will happen in every time in my life. Yeah, memang la xde keje yg xde pressure dlm dunia ni tapi bagi aku xselamanya kita boleh duduk bawah arahan orang. Even i have my own company, pressure still comes and designer pressure sgt lah lain. Everywhere u go your mind still on ur work. So, i'm thinking "does this pressure will continue happen in 10years ahead?" Tension, duduk dalam ofis 24/7, lifeless, working weekend.


Designer yang x ikhlas. Haha

Wednesday, March 9, 2011

Quote & Philosophy #5 - Unknown (Hukama'@Mutiara Kata)

" Jika mahu membunuh tanaman, racunlah akarnya. Jika mahu membunuh bangsa, racunlah sejarah mereka"

As salam my friends. Hari ni aku nak share sikit pasal a new blog i found, invite by my fellow friends about spiritual and religious. It is Paradigma MUKMIN. Before this aku suka baca blog orang lain. And the most all time favourite aku adalah about Paranoia Days. Maybe korang xfaham ape tu paranoia days, actually my own words referring about Israelist, Jewish, End of the World, New World Order, Illuminatist, Freemasonary and semua yg sama waktu dengannya.
The freemason & illuminatist
Petanda Kiamat

This kind of blog memang bersepah-sepah dan setiap blogger memberi pandangan mereka tentang isu ni. But one thing yang aku xsuka is there so many plagiarist on this issue. Yeah, bagi aku if u are creating blogs u should have your own words lah. I know every blogger needs some issue but at least some of that should be credited to the person who wrote it. And every topic some kind of un relavent with others.

For some reader who new in this topics should be careful bcoz if u are being someone who believe something and pass the story to others without telling anyone who really mean in this topic, you will get lost. And so about the Arrival video. Aku bukan cakap this kind of video xbagus tapi kalau datang ketaksuban dalam sesuatu isu boleh menyesatkan diri. Aku lagi prefer korang take some books for reference rather than wacthing video only.

Okay talk about this blog i mention above, (sorry for offline tracks.haha) This blog aku rasa content de mmg sesuai bagi muslims. Not really talk about this paranoia days, it comes with mutiara kata and a few issue about muslims.

So, my friends, be careful when reading some blog talk about religion. Kena jaga2 jugak. Muslihat ada dimana-mana. Well, about the quotes above come from blog i mention. So if u guys wanna watch it, just go to this link- Paradigma MUSLIM - http://akuislam.com/blog/

Yeah, scid just come back from dream. Haha.

Tuesday, March 8, 2011

Book you MUST have, #2 - IdN Magazine

Haha...Aku rasa macam nak troll orang je ni pagi. Aku x expect la ada jugak orang singgah blog aku sekian lama aku xupdate. Then ble aku check stats, ada jugak orang baca blog kosong aku pagi tadi...

You guys, i'm so sorry about that. So, here i'm really updates this blog. Today, i'm gonna review about one graphic design magazine called IdN (International Designer Networks). This magazine was so cool, and every issue they comes with a dvd contains advertorial video. Agak interesting jugak la content this magazine.

Paper craft issue

After a few weeks : Hya peeps!

Well for a few weekend i didn't touch any or posting a new blogs. Actually my schedule was very pack and there are some of issue i wanna hightlight. yeah, i'm still didn't have a free time for research for my next entry. Busy, busy, busy bla bla bla...Etr, thesis. i.d, furnitura. 


Well it is all stuck in my mind. Yeah, this is a spontaneous entry which is means, i'm not the hangat-hangat tahi lembu.haha...Why lembu? Cow dung? Yeah, because it is full of methane gases that polute our air. If you guys read "Infiniti" magazine last month, there are some stories about fine & tax on cow farting. Huh?! Cow fart & tax?WTF?!!...


Hey, cow-cow! You kentut you bayar lah!

You guys, before we blaming cow, we should see what we are doing. Stop pollution lah! 

Yeah, it really happens in several country that care about global awareness...Haha.. At least, there's no warm cow dung in my blog. I'm just busy. Yeah, another reason is my broadband so slow like a "sifut" haha. Seafood is not what i mention... D*** broadband in Seri Iskandar sucks. They supposed to upgrade more on their facilities. Haha..I think i'm in high.. Lalala. Thats all for my re-coming entry after a few busy-ness weeks.