Thursday, September 22, 2011

Project HEAD 01 - IRON MANG 'The Head Mang'

"Apa yang orang kata susah tu sebenarnya ada cara senang
kalau kita terus mencari..."

As-salam you guys. Dah banyak kali aku teaser kan Project HEAD aku kt orang ramai especially kt wall post aku. Project HEAD atau bahasa  melebornya aku gelar "Project HEroes and computer Artificial Design" atau bahasa ibundanya 'Projek Adiwira dan Senireka Buatan berkomputer'(panjang tak nama nya?haha) adalah salah satu hobi masa lapang aku dan salah satu teknik belajar aku dlm software 3ds Max ni. 

Guys, aku jenis xsuka blaja something yg straight forward tu pasal aku amik interior design. Aku suka explore dan sekarang ni 3dsMax 2010 memang jadi bahan experiment aku la. Aku jugak suka try something different dalam teknik 3d modelling. For this project, aku dah start dari tahun lepas lagi, tapi aku tertangguh pasal aku tak dapat lagi cara, konsep, teknik macam mana nak merekabentuk sesuatu benda dgn smooth. So alhamdulillah, sepanjang aku keje balik dgn company practical aku, aku banyak giler blajar dengan sifu Zoul Qwer pasal modelling, render setting, lighting. Semua lah! Banyak jugak aku nak share tutorial pasal modelling ni. Tapi everytime aku dah start nk bwt print screen lesson aku dah step ahead. So aku tgh nak blaja macam mana nak produce video for next tutorial.

So for this entry, aku introduce IRON MANG 'The Head Mang'. Kenapa 'MANG'? Ganu ke hape? Hehe, First sebab aku rasa tu keje aku dan tak perlu di samakan dengan original character. Second, nampaklah meleis version dia. And before this aku ada buat status kt fb 'Jika semua watak superhero berhelmetkan topeng iron-mang?' So, apa yang terjadi?  Hahaha. Ok. Enjoice!











Kat bawah ni ada a few behind the scene untuk Project HEAD 01 | Iron Mang yang pernah aku teaserkan sebelum ni. Silalah download dengan membuka new tab bagi gmbar diatas untuk imej lebih detail. Choy...Haha



4 comments:

  1. hebak ! hebak !meMANG hebak!

    ReplyDelete
  2. i give you 3 out of 5.........because darth vader topeng is much cooler yo!

    ReplyDelete
  3. macam haram sial 3d ko......giler babi hebakkkk!!!!!

    ReplyDelete