Friday, January 27, 2012

Aku, nasyid, sekali dan berkali-kali.


As salam. First of all aku nak korang dengar lagu kat video yang aku post ni. Ok, hari ni aku ada baca post obefiend tentang pengakuan Liam Neeson kat HuffingtonPost pasal keinginannya untuk masuk Islam. So, satu benda yang aku terfikir dalam artikel translate tu.


On filming in Istanbul, Neeson told British rag The Sun: "The call to prayer happens five times a day, and for the first week, it drives you crazy, and then it just gets into your spirit, and it's the most beautiful, beautiful thing… There are 4,000 mosques in the city. Some are just stunning, and it really makes me think about becoming a Muslim."

Translate:
"(ketika di Istanbul) Laungan azan yang berlaku lima kali sehari, dan untuk minggu pertama, ia mendorong anda gila, dan kemudian ia hanya masuk ke dalam semangat anda, dan ia adalah yang paling cantik, benda yang indah. Terdapat 4,000 masjid di bandar. Ada yang hanya menakjubkan, dan ia benar-benar membuat saya berfikir tentang menjadi seorang Muslim. '

Apa yang aku nak highlight kan kat sini, bukanlah pasal isu Liam Neeson dapat hidayah ke tapi perasan atau tidak ayat yang aku highlight kan berkait rapat dengan satu perkataan dalam bahasa arab yang disebut, Istiqamah. 


Thursday, January 5, 2012

Quote & Philosophy #6 - Unknown

Semiskin seseorang yang hina, sekurang-kurang dia masih mempunyai masa depan. Kita tak boleh mencipta sejarah baru, kita cuma boleh kaitkan sejarah hari ini dengan sejarah yang telah berlalu.

Monday, January 2, 2012

A few 3d from the previous NPYDA Competition.

First time aku guna render element dalam kerja 3ds personal aku. Macam xde beza jer. Haha. Waktu ni aku baru belajar 3 layer dari render element. Sekarang kat ofis aku pakai lebih dari 10 type layer render element. Fuhhh! So, korang boleh compare perbezaan antara versi baru dengan versi asal ni- Zoom in 3d works from my previous final presentation.


R&H Project for NYDA Competition

As salam. Hey, hari ni aku nak share a few presentation from previous NYDA competition yang aku join pada bulan September lepas. Yeah, aku tak menang pun dalam competition ni. Hurmm, maybe pengisian aky agak kurang dalam presentation ni. Lagipun aku just cedok 90% project final semester aku yang tak seberapa. Aku cuma ubah sikit design dan 100% 3d perspektif yang baru aku buat waktu aku kerja kat Radius GSA. So, ape yang menarik bagi aku cuma 3d jer kot. Aku rasa korang tak payah baca la description yang aku tulis tu. Merapu jer. Haha. Lagipun aku terlalu concentrate dekat 3d view jer bukan content untuk nak related kan dengan green and sustainable design sampaikan aku lupa nak letak design statement dengan design concept. Urgghh... that's my fault. So, enjoy you guys...

p/s : Open New Tab for the larger images.


Figurise #4- HG GN-001REII Gundam Exia Repair II (19 Photos)

Hello everyone! Happy New Year! Yeah,this is my first entry for this year. So,as i promise i will show you one of my HG Gundam Collection, Gundam Exia Repair II and also the parts from the original Gundam Exia. Actually, this is not my third collection of gundam. The third one is the RX-0 Gundam Unicorn. But I will show you later which will be duel with my MSN-06S Sinanju Char Aznable Custom. So, below also i wanna show you a few Photoshop experiment that i had learn from my office mate.