Sunday, October 21, 2012

Site Photo- Old SAL College Building, Jln Tun Razak

Assalam. Hey guys.Hari ni ak nk post a few site photo from abandon old SAL College Building kat Jalan Tun Razak, diantara bangunan Perpustakaan Negara dan Menara Marinara.

I'm posting this photos because i have many request from my friends on this site for their project proposal. It's like overview la for those yg tak pernah tenung lama-lama banguan tu.Hurm, mungkin juga tak pernah terperasan atau terserempak dengan banguan tu walaupun tiap-tiap hari lalu tempat yag sama.Hehe.

Kalau korang tengok kat gambar-gambar ni, tak semua keadaan yang dalam ni sama macam yang dah jadi sekarang kat site tu. Aku advise untuk korang pergi buat site survey. Dan banguan ni terdiri dari 4 blok yang sama mulanya tapi lepas ada banyak modifikasi, stuktur bgunan macam tangga dinding lantai pintu tingkap dah berbeza mungkin dari segi kuantiti ataupun saiz. Dan landskap pun agak berbeza kalau compare gambar yang aku dapat dari senior aku dengan apa yang aku sendiri tangkap.