Tuesday, May 31, 2011

Weirdo Band (2007)


Jan 2007- Illustration ni mengambarkan influence gothic band dan emopunk yang pernah malanda mainstream di Malaysia suatu masa lalu. Fahaman radikal yang direka pasal unsur gothic+emo ni bukan la suatu yang baik bagi remaja waktu ni. Banyak bende pelik yg aku tengok dan dengar. Tapi fokus aku dekat band-band international macam The Used & My Chemical Romance. Even dorang selalu kene kutuk dengan band-band indie tapi dorang berjaya memperjuangkan muzik yang diorang suka dengan cara yang tersendiri.

No comments:

Post a Comment